Poziv Palančanima za sufinasiranje mera energetske sanacije kuća i stanova

SMEDEREVSKA PALANKA, 10.  oktobar 2023 – U okviru sprovođenja mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji opštine Smederevska Palanka, palanačko Opštinsko veće raspisalo je javni poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije kuća i stanova na teritoriji ove opštine.

Javni poziv se odnosi na mere zamene spolјnih prozora i vrata i drugih transparetnih elemenata termičkog omotača, postavlјanje termičke izolacije spolјnih zidova, podova na tlu i ostalih delova termičkog omotača prema negrejanom prostoru, postavlјanje termičke izolacije ispod krovnog pokrivača ili tavanice, zamene postojećeg grejača prostora na čvrsto gorivo efikasnijim ili na bio masu, ugradnje toplotnih pumpi, zamene postojeće ili ugradnju nove cevne mreže, grejnih tela i pratećeg pribora i ugradnju solarnih panela i prateće instalacije za proizvodnju struje za sopstvene potrebe.

Komisija za realizaciju mera prethodno je donela prvu listu direktnih korisnika, privrednih subjekata, čije prijave ispunjavaju uslove propisane Javnim pozivom.

Cilј sprovođenja mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova je unapređenje energetske efikasnosti u stambenom sektoru i povećano korišćenje obnovlјenih izvora energije u domaćinstvima na teritoriji opštine smederevska Palanka, navodi Se u današnjem saopštenju.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!